۵ سایت رایگان برای دانلود عکس با کیفیت
میدونم که همهی ما وقتی میخوایم یه پروژه طراحی رو شروع کنیم، اولین چیزی که بهش نیاز داریم عکسهای باکیفیت و جذابه. اما پیدا کردن این عکسها گاهی میتونه مثل پیدا کردن سوزن تو انبار کاه باشه، درسته؟ خب، خبر خوب اینه که من امروز اومدم تا کار رو براتون راحت کنم. میخوام پنج تا از بهترین سایت های رایگان برای دانلود عکس با کیفیت رو بهتون معرفی کنم. این سایتها نه تنها پر از عکسهای فوقالعاده هستن، بلکه استفاده ازشون هم کاملاً رایگانه. پس با من همراه باشید تا با هم یه گشت و گذاری تو دنیای عکسهای زیبا بزنیم و بهترین منابع رو پیدا کنیم.
اهمیت تصاویر با کیفیت در طراحی
وقتی صحبت از طراحی میشه، تصاویر با کیفیت میتونن تمام تفاوت رو ایجاد کنن. فرض کن داری یه پست اینستاگرام، وبسایت یا حتی یه بروشور طراحی میکنی. اگه عکسایی که استفاده میکنی با کیفیت نباشن، تمام زحمتی که برای طراحی کشیدی به هدر میره. تصاویر با کیفیت بالا نه تنها جذابترن و توجه بیشتری جلب میکنن، بلکه به حرفهایتر شدن کارتون هم کمک میکنن.
یه عکس خوب میتونه حس و حال یه محصول یا خدمات رو بهتر منتقل کنه و باعث بشه مخاطب بیشتر بهش علاقهمند بشه. برعکس، تصاویر بیکیفیت میتونن باعث بشن کار شما غیر حرفهای به نظر برسه و حتی مخاطب رو از دست بدید.
معرفی پنج سایت برتر برای پیدا کردن عکس برای طراحی
خب قبل از اینکه بریم سراغ معرفی این سایت ها باید بهتون بگم که اکثر این سایت ها در ایران تحریم هستن و برای استفاده از این سایت ها باید dns سیستم تون رو با استفاده از سایت هایی مثل شکن تغییر بدین.
1.Freepik ( بهترین سایت دانلود عکس با کیفیت از نظر ما)
اگر دنبال یه سایت خفن برای پیدا کردن انواع عکسها، وکتورها و آیکونهای رایگان از جمله آیکون های سه بعدی هستی، Freepik رو از دست نده. Freepik یه سایت عالیه که توش میتونی هر نوع تصویری که نیاز داری رو پیدا کنی. از سال ۲۰۱۰ شروع به کار کرده و خیلی زود تونست دل طراحا رو ببره.
حالا چرا فریپیک اینقدر محبوبه؟ چون یه عالمه محتوای رایگان و باکیفیت داره. فقط کافیه وارد سایت بشی، چیزی که دنبالش هستی رو جستجو کنی و بوم! کلی گزینههای مختلف جلوتون ظاهر میشه. از تصاویر گرفته تا وکتورهای خوشگل و حتی فایلهای PSD، همه چی اونجا پیدا میشه.
البته یه نکته هم بگم، Freepik یه بخش پریمیوم هم داره که با پرداخت اشتراک میتونی به محتوای ویژه و پولی اون دسترسی پیدا کنی. اما اگه نخواستی پولی خرج کنی، همون محتوای رایگانش هم به قدری خوبه که کارتو راه میندازه.
2.Unsplash
حالا بریم سراغ یکی دیگه از بهترین سایتها رایگان برای پیدا کردن و دانلود عکس با کیفیت : Unsplash. اگه اهل عکاسی و طراحی باشی، حتماً اسم Unsplash به گوشت خورده. این سایت از سال ۲۰۱۳ شروع به کار کرده و سریعاً تونست محبوبیت زیادی بین عکاسان و طراحا پیدا کنه.
Unsplash پر از عکسهای حرفهای و فوقالعادهست که همشون رایگان هستن! یعنی تو میتونی بدون هیچ دغدغهای از حق کپیرایت، این عکسها رو برای پروژههات استفاده کنی. فقط کافیه وارد سایت بشی، یه جستجوی ساده بکنی و عکس مورد نظرت رو پیدا کنی. خیلی راحت و بیدردسر!
یکی از چیزای جالبی که درباره Unsplash وجود داره، اینه که عکسهاش توسط عکاسای حرفهای و آماتور از سرتاسر دنیا به اشتراک گذاشته میشه. یعنی با یه عالمه سبک و موضوع مختلف مواجه میشی که میتونی برای هر نیازی ازشون استفاده کنی.
پس اگه تا حالا از Unsplash استفاده نکردی، حتماً یه سری بهش بزن. مطمئنم که از دیدن این همه عکس باکیفیت و رایگان شگفتزده میشی و دیگه نمیتونی ازش دل بکنی.
3.Pexels
حالا میخوام یه سایت دیگه رو بهتون معرفی کنم که مطمئنم خیلی به کارتون میاد.Pexels یکی از اون سایتهاییه که اگه یه بار ازش استفاده کنی، دیگه نمیتونی بیخیالش بشی. این سایت از سال ۲۰۱۴ شروع به کار کرده و تو این مدت تبدیل به یه منبع فوقالعاده برای پیدا کردن عکسها و ویدیوهای رایگان و باکیفیت شده.
Pexels یه کتابخونه بزرگ از عکسها و ویدیوهای متنوع داره که همشون توسط عکاسا و فیلمبردارای حرفهای و آماتور از سراسر دنیا به اشتراک گذاشته میشه. یعنی هر چیزی که فکرش رو بکنی تو این سایت پیدا میشه، از عکسهای طبیعت و معماری گرفته تا پرترهها و تصاویر خلاقانه.
یکی از ویژگیهای خیلی خوب Pexels اینه که همهی عکسهاش با مجوز Creative Commons Zero ارائه میشن. این یعنی میتونی این عکسها رو برای هر پروژهای که داری، چه تجاری چه غیرتجاری، بدون نگرانی از حق کپیرایت استفاده کنی.
استفاده از Pexels هم خیلی سادهست. فقط کافیه وارد سایت بشی، چیزی که دنبالش هستی رو جستجو کنی و عکس یا ویدیوی مورد نظرت رو دانلود کنی.
پس اگه دنبال یه منبع خوب و رایگان برای پیدا کردن عکسها و ویدیوهای باکیفیت هستی، حتماً یه سری به Pexels بزن. مطمئنم که ازش راضی میشی و بهت کمک میکنه تا طراحیهات رو به سطح بالاتری برسونی.
4.Pixabay
Pixabay از سال ۲۰۱۰ شروع به کار کرده و تو این مدت تونسته یه کتابخونه فوقالعاده بزرگ از انواع تصاویر و ویدیوها جمعآوری کنه. یکی از چیزایی که منو خیلی جذب این سایت کرده اینه که همه چیز توش رایگانه و تو میتونی بدون هیچ نگرانی از حق کپیرایت، ازشون استفاده کنی.
تو Pixabay میتونی هر چیزی که دنبالش هستی رو پیدا کنی. مثلا اگه به عکسهای طبیعت نیاز داری، یا دنبال وکتورهای خلاقانه هستی، یا حتی اگه به یه ویدیوی کوتاه برای پروژهت نیاز داری، کافیه یه جستجوی ساده بزنی و کلی گزینههای مختلف و باکیفیت پیدا کنی.
استفاده از سایت هم خیلی راحت و سرراست هست. فقط کافیه وارد سایت بشی، کلمه کلیدی مورد نظرت رو وارد کنی و بعد عکس یا ویدیویی که به کارت میاد رو دانلود کنی.
5.Dribble
اگه یه کم تو دنیای طراحی چرخیده باشی، حتماً اسم Dribbble به گوشت خورده. Dribbble یه پلتفرم فوقالعاده برای طراحان، هنرمندان و خلاقهاست که میتونن کارها و پروژههاشون رو به اشتراک بذارن و از کارهای دیگران الهام بگیرن.
Dribbble از سال ۲۰۰۹ شروع به کار کرده و تبدیل به یکی از مهمترین شبکههای اجتماعی برای طراحان شده. این سایت یه جورایی مثل اینستاگرامه، ولی مخصوص طراحان و آثار هنری. میتونی تو Dribbble نمونهکارهای مختلف رو ببینی، لایک کنی، نظر بدی و حتی با طراحان دیگه ارتباط برقرار کنی.
یکی از چیزای باحال Dribbble اینه که پر از ایدهها و طرحهای خلاقانهست. اگه دنبال الهام گرفتن برای پروژههاتون هستی یا میخوای ببینی که بقیه طراحا چطوری فکر میکنن و کار میکنن، حتماً باید یه سری به Dribbble بزنی. از طراحی لوگو و پوستر گرفته تا انیمیشن و رابط کاربری، همه چی توش پیدا میشه.
از Dribbble میشه برای دانلود عکس هم استفاده کرد، ولی باید بدونی که Dribbble بیشتر یه پلتفرم برای به اشتراکگذاری نمونهکارهای طراحان و هنرمندان هست تا یه سایت تخصصی برای دانلود عکسهای رایگان.
تو Dribbble میتونی تصاویر، طرحها و گرافیکهای مختلفی رو ببینی و اگه بخوای ازشون استفاده کنی، باید به قوانین و شرایط استفاده از اونها توجه کنی. بعضی از طراحان ممکنه اجازه دانلود و استفاده رایگان از کارهاشون رو بدن، ولی بیشترشون ممکنه نیاز به خرید یا اجازه خاص داشته باشه.
استفاده از Dribbble هم خیلی راحته. میتونی به راحتی عضو بشی و نمونهکارهای خودت رو آپلود کنیدیا از کارهای بقیه دیدن کنی. همچنین اگه دنبال شغل یا پروژه فریلنسری هستی، Dribbble یه بخش جابز هم داره که میتونی فرصتهای شغلی رو بررسی کنی.
نکات مهم هنگام انتخاب عکس
1. کیفیت، حرف اول رو میزنه: یه عکس با کیفیت، مثل یه لباس خوش دوخت به طراحیمون میاد. تصور کن یه عکس تار و پیکسل پیکسل رو بذاری تو یه بنر تبلیغاتی! قطعا تاثیر بدی روی مخاطب میذاره. پس همیشه دنبال عکسهایی با رزولوشن بالا باش که جزئیاتشون مشخص باشه.
2. اندازه، مهمه: هر عکسی برای هر جایی مناسب نیست. مثلاً یه عکس پرتره با کیفیت بالا، لزوماً برای یه پست اینستاگرامی مناسب نیست. قبل از انتخاب عکس، به ابعاد و اندازه جایی که میخوای عکس رو بذاری، خوب فکر کن.
3. رنگها، حرف دل رو میزنن: رنگهای عکس، خیلی روی احساس مخاطب تاثیر میگذارن. مثلاً رنگهای گرم، حس شادی و انرژی رو منتقل میکنن، ولی رنگهای سرد، حس آرامش و سکون رو. پس سعی کن رنگهای عکس با تم کلی طراحیت هماهنگ باشه.
4. کپیرایت، جدی بگیر: استفاده از عکسهای دیگران بدون اجازه، یه کار غیرقانونی و ناجوریه. پس همیشه قبل از استفاده از هر عکسی، به کپیرایت اون توجه کن. خیلی از سایتها عکسهای رایگان با لایسنس آزاد ارائه میدن که میتونی ازشون استفاده کنی.
5. سادگی، زیباست: یه عکس شلوغ و پر از جزئیات، ممکنه توجه مخاطب رو از پیام اصلی طراحیت منحرف کنه. سعی کن عکسهایی رو انتخاب کنی که ساده و تمیز باشن و بتونن به خوبی پیامتو منتقل کنن.
6. ترکیببندی، کلید موفقیت: ترکیببندی مناسب عکس، میتونه خیلی روی جذابیت اون تاثیر بذاره. به قانون یک سوم، خطوط راهنما و تقارن توجه کن تا عکسهایت حرفهایتر به نظر برسن.
7. احساسات رو به تصویر بکش: یه عکس خوب، علاوه بر زیبایی بصری، باید بتونه احساسات رو هم منتقل کنه. مثلاً اگه میخوای یه محصول شاد و جوانپسند رو تبلیغ کنی، از عکسهای پر انرژی و شاداب استفاده کن.
8. به مخاطب فکر کن: وقتی داری عکس انتخاب میکنی، همیشه به مخاطب هدف خودت فکر کن. چه چیزی اونها رو جذب میکنه؟ چه نوع عکسهایی با سلیقهشون سازگارتره؟
سخن پایانی
تا اینجا با چندتا از بهترین سایتهای رایگان برای دانلود عکس با کیفیت آشنا شدیم. هرکدوم از این سایتها یه دنیای پر از تصاویر جذاب و باکیفیت رو برات فراهم میکنه که میتونی برای پروژههای مختلفت ازشون استفاده کنی. فرقی نمیکنه که طراح گرافیک باشی، بلاگر، یا حتی یه کسبوکار کوچیک داشته باشی، این منابع میتونن بهتون کمک کنن تا کارهات رو حرفهایتر و جذابتر کنی.
پس دفعه بعدی که نیاز به عکس باکیفیت داشتی، یه سری به Unsplash، Pexels، Pixabay، Freepik و حتی Dribbble بزن. مطمئنم که از دیدن این همه تصویر و طراحی زیبا لذت میبری و کلی ایده جدید میگیری.
امیدوارم این مقاله برات مفید بوده باشه و بهت کمک کنه تا راحتتر و سریعتر عکسهای مورد نیازت رو پیدا کنی. اگه تجربه یا سوالی داری، حتماً توی کامنت ها بهمون بگو .
به این آموزش چه امتیازی میدی؟
میانگین امتیازات / 5. تعداد رای ها
تو اولین نفری باش که بهمون امتیاز میدی !
حدود 4 سالی هست که در زمینه طراحی و گرافیک به صورت تخصصی فعالیت میکنم و علاقه زیادی به کسب تجربه در زمینه طراحی سایت و همچنین ui / ux دارم. همیشه سعی داشتم تا افراد زیادی رو با دنیای طراحی و گرافیک آشنا کنم و برای رسیدن به این هدفم ، بهترین آموزش ها و مقاله ها را در این حوزه تولید میکنم.
ایا سایت فری پیک ، فیلم هم برای دانلود داره ؟
سلام بله ولی باید اشتراک سایت فری پیک رو حتما تهیه کنید ولی عکس هاش رایگانه.
سلام وقت بخیر ، به سایت فری پیک نمیتونم دسترسی داشته باشیم ، میشه راهنمایی کنید . ممنون
سلام وقت بخیر ، برای دسترسی به سایت فری پیک باید وارد سایت شکن بشید و dns های سیستم تون رو مطابق سایت شکن قرار بدید.